Moja grecka kuchnia
Opis
Słońce, błękit morza, przyjaźni i otwarci ludzie – Grecja. Do tego przepyszne jedzenie, czyli ryby, owoce morza, warzywa i mięsa. Oparta na prostych przepisach kuchnia, której tajemnicą są świeże, doskonale dobrane składniki i aromaty ziół. I jeszcze wspaniałe wina!
W Mojej greckiej kuchni znajdziecie przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiecie się z niej, czym zastąpić niektóre składniki, jeśli byłyby nie do dostania w waszym sklepie. Poznacie zwyczaje kulinarne Greków i poszerzycie wiedzę o ich ulubionych trunkach. A galaktoburekostanie się waszym ulubionym deserem.;)
Kali oreksi! – smacznego!
Kapitan Piotr Kasperaszek jest żeglarzem, wielbicielem dobrego jedzenia i sztuki kulinarnej. Od przeszło dwudziestu pięciu lat przemierza greckie wody. W tym czasie odwiedził setki portów i wysp. W tawernianych kuchniach i domach przyjaciół poznał tajniki przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Przetestował je wszystkie, najczęściej w jachtowej kuchni – kambuzie, gotując dla pływających z nim załóg.
Informacje dodatkowe
Tytuł oryginalny | Moja grecka kuchnia. Przepisy z tawerny i kambuza |
---|---|
Kod | 9788394642570 |
Rodzaj produktu | książka |
Wydawca | Nautica |
Autor | Piotr Kasperaszek |
Język | polski |
Data wydania | 01-06-2017 |
Wydanie | 1 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 224 |
Wymiary / mm | 195x250 |
Wysokość / mm | 22 |
Waga / gr | 916 |
ISBN | 978-83-946425-7-0 |
EAN | 9788394642570 |