Łódzka kuchnia regionalna
Opis
Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.
Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.
Informacje dodatkowe
Kod | 9788377293683 |
---|---|
Rodzaj produktu | poradnik |
Wydawca | Księży Młyn |
Autor | Agata Zarębska, Izabella Borowska |
Język | angielski, polski |
Zakres Polska | łódzkie |
Data wydania | 01-11-2017 |
Wydanie | 1 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 108 |
Wymiary / mm | 215x280 |
Wysokość / mm | 13 |
Waga / gr | 690 |
ISBN | 978-83-7729-368-3 |
EAN | 9788377293683 |