Koszyk0Przedmiot(ów)

Nie masz produktów w koszyku.

Product was successfully added to your shopping cart.

Grecja Przewodnik kulinarny Pacal

Rodzaj produktu: przewodnik
Producent: Pascal
Język: polski
Data wydania: 2006
Kategoria
Europa / Grecja / Grecja
Menu / Przewodniki
Menu / Moje hobby / Gotowanie

Opis

Dietetycy są zgodni - kuchnia grecka - a w szczególności kreteńska - jest jedną z najzdrowszych na świecie. Owoce, warzywa, oliwa i doskonałe czerwone wino - oto sekret długowieczności i dobrego samopoczucia mieszkańców Grecji. O ile we Włoszech, Francji czy Hiszpanii można stosunkowo łatwo zidentyfikować potrawy charakterystyczne dla poszczególnych regionów, o tyle w Helladzie jest to bardzo trudne. Wynika to po części z mentalności mieszkańców, którzy są bardzo ruchliwi - podróżując po kraju oczekują znanych potraw i raczej źle znoszą nadmierną kreatywność czy udziwnianie tradycyjnych, doskonale im znanych smaków, dlatego w tawernach całego kraju jada się m.in. sałatkę grecką (feta, pomidory, ogórki, oliwki, oliwa), souvlaki (szaszłyk), moussakę (bakłażany, ziemniaki, mięso, pomidory), keftedes (kulki z siekanego mięsa) oraz dolmades (rodzaj gołąbków, tyle że w liściach winogron).

Informacje dodatkowe

Kod 9788373047259
Rodzaj produktu przewodnik
Wydawca Pascal
Autor Mirek Drewniak
Rodzaj przewodnika ilustrowany
Język polski
Data wydania 2006
Oprawa twarda
Ilość stron 160
Wymiary / mm 250 x 250
ISBN 978-83-7304-725-9
EAN 9788373047259
  1. Napisz recenzję >>

Napisz recenzję

Jak oceniasz ten produkt? *

  Słaby Dobry Bardzo dobry Świetny Wybitny
Oceń produkt