Koszyk0Przedmiot(ów)

Nie masz produktów w koszyku.

Product was successfully added to your shopping cart.

Francja Przewodnik kulinarny Pascal

Rodzaj produktu: przewodnik
Producent: Pascal
Język: polski
Data wydania: 2007
Kategoria
Europa / Francja
Europa / Francja / Francja
Menu / Przewodniki
Menu / Moje hobby / Gotowanie

Opis

Francuskie regiony . . . 5
Paryż i Île-de-France, Normandia, Bretania, Szampania, Alzacja, Lotaryngia, Dolina Loary, Burgundia, Owernia, Poitou-Charentes, Akwitania, Rhône-Alpes, Kraj Basków, Langwedocja-Roussillon, Prowansja, Korsyka

Przepisy . . . 64
Przystawki, Zupy i dania jednogarnkowe, Dania zapiekane i tarty, Dania główne, Ciasta i desery

Pory roku na francuskim stole . . . 121
Wiosna, Lato, Jesień, Zima

Alfabet kulinarny . . . 145

Indeks potraw . . . 158

Kuchnia francuska słynie z wyśmienitych win, foie gras, szynki bajońskiej, bogactwa owoców morza, ślimaków burgundzkich i wspaniale pachnących ziół. Imponuje niezliczoną ilością serów i wędlin produkowanych z poszanowaniem wielowiekowej tradycji.
Przewodnik kulinarny to nie tylko zbiór najlepszych przepisów na francuskie dania, ale również podróż po konkretnych regionach. W książce szczegółowo opisano mnóstwo prostych, tradycyjnych potraw, ale też wiele nowatorskich dań, a wszystkie zilustrowano wspaniałymi zdjęciami.

Przewodniki kulinarne. Apetyt rośnie w miarę czytania.

Owoce flambirowane
(porcja dla 4 osób)

Składniki:
600 g miękkich owoców
(np. banany, brzoskwinie, mandarynki, winogrona)
50 g rodzynek
1 laska wanilii
3 łyżki masła
3 łyżki cukru
1 kieliszek koniaku lub brandy

Sposób przyrządzania:
Masło i cukier rozpuścić na patelni, podgrzewać do uzyskania złotego koloru. Włożyć obrane owoce i rodzynki, poddusić, dodać środek z laski wanilii. Polać alkoholem i podpalić. Podawać na gorąco.

Informacje dodatkowe

Kod 9788373049529
Rodzaj produktu przewodnik
Wydawca Pascal
Autor Elżbieta Gałuszka, Mirek Drewniak
Rodzaj przewodnika ilustrowany
Język polski
Data wydania 2007
Oprawa twarda
Ilość stron 160
Wymiary / mm 250 x 250
ISBN 978-83-7304-952-9
EAN 9788373049529
  1. Napisz recenzję >>

Napisz recenzję

Jak oceniasz ten produkt? *

  Słaby Dobry Bardzo dobry Świetny Wybitny
Oceń produkt