Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine
Opis
W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa – naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi.
Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego. Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków. Książka idealna na prezent dla obcokrajowców odwiedzających Łódź!
Informacje dodatkowe
Kod | 9788393104475 |
---|---|
Rodzaj produktu | poradnik |
Wydawca | Regio |
Autor | Anna Wojciechowska |
Język | angielski |
Data wydania | 01-06-2016 |
Wydanie | 1 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 126 |
Wymiary / mm | 235x170 |
Wysokość / mm | 15 |
Waga / gr | 445 |
ISBN | 978-83-931044-7-5 |
EAN | 9788393104475 |