Bruksela, czyli nowe spojrzenie na stolicę Belgii.
Podczas wyjazdu z Pascalem odkryjesz, że tu bije serce Europy!
Prawdziwy przełom w sposobie degustacji czekolady nastąpił dopiero na początku XX w. W 1857 r. Jean Neuhaus, szwajcarski imigrant, w słynnym brukselskim pasażu handlowym Galerie de la Reine otworzył… aptekę. Być może na pierwszy rzut oka związek dystrybucji leków z przemysłem czekoladowym nie jest zbyt oczywisty, jednak Neuhaus tabletki lecznicze o dość nieprzyjemnym smaku postanowił powlekać delikatną warstwą czekolady, aby ułatwić ich zażywanie. Okazało się to inspiracją dla jego wnuka, Jeana Neuhausa Jr., który w 1912 r. lecznicze wypełnienie zastąpił czekoladowym kremem. I tak właśnie narodziła się pierwsza belgijska pralinka.
Ewa Wesołowska, autorka przewodnika, prowadzi bloga Cały ten Beneluks
Rodzaj produktu:przewodnik
Wymiary / mm:115x190
Oprawa:miękka
Ilość stron:156
Data wydania:20-03-2019
Kontynent:Europa
Kraj / obszar:Belgia
Język:polski
Rodzaj przewodnika:kieszonkowy
Seria:Lajt
Wysokość / mm:11
Waga / gr:200
Autor:Praca zbiorowa
ISBN:978-83-8103-415-9
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.