Hiszpania Przewodnik kulinarny Pascal

Rodzaj produktu: przewodnik
Producent: Pascal
Język: polski
Data wydania: 2007
Kategoria
Europa / Hiszpania / Hiszpania
Moje hobby / Gotowanie
Menu / Przewodniki
Oceń, napisz recenzję
Ocena:

Napisz recenzję >>

Produkt niedostępny
Dostępność produktu w księgarni ArtTravel.pl:
- Kraków: niedostępny
- Łódź: niedostępny
- Warszawa: niedostępny

Opis

Tanio jak na arttravel.pl

Hiszpańskie regiony . . . 5
Galicia, Asturia i Kantabria, Kraj Basków, Nawarra i La Rioja, Aragonia, Baleary, Katalonia, Walencja i Murcja, Kastylia i León, Kastylia – La-Mancha, Madryt, Estremadura, Andaluzja, Wyspy Kanaryjskie

Przepisy . . . 58
Przystawki, Zupy i pierwsze dania, Dania główne, Desery

Pory roku na hiszpańskim stole . . . 125
Wiosna, Lato, Jesieñ, Zima

Alfabet kulinarny . . . 144

Indeks potraw . . . 158

Hiszpania to feeria smaków i zapachów, różnorodność serów, wędlin i pieczywa produkowanych w tradycyjny sposób. W kraju słynnego gazpacho i sangrii z czułością uprawia się wino, a ryby i owoce morza uznaje się za nieodzowny element kuchni. Przewodnik kulinarny to nie tylko zbiór najlepszych przepisów na hiszpańskie dania, ale również podróż po konkretnych regionach. W książce szczegółowo opisano mnóstwo prostych, tradycyjnych potraw, ale też wiele nowatorskich dań, a wszystkie zilustrowano wspaniałymi zdjęciami.

Przepiórki w szynce serrano
(porcja dla 4 osób)

Składniki:
8 przepiórek
8 kromek bagietki
8 plastrów solonej słoniny
8 plastrów szynki serrano
4 gałązki rozmarynu
2 łyżki masła
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:
Ptaki dokładnie oczyścić. Kromki bagietki pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, posypać solą i pieprzem. Przepiórki nadziać grzankami, owinąć słoniną, spiąć rozmarynem i opiec w piekarniku w 180C przez około 5 minut. Usunąć rozmaryn, zawinąć w szynkę i dopiec przez około 15–20 minut w 160C.

Informacje dodatkowe

Rodzaj produktu przewodnik
Wydawca Pascal
Autor Adam Skorupski, Anna Jankowska, Mirek Drewniak
Rodzaj przewodnika ilustrowany
Język polski
Data wydania 2007
Oprawa twarda
Ilość stron 160
Wymiary / mm 250 x 250
EAN 9788373049512
ISBN 978-83-7304-951-2

Napisz recenzję

Oceniasz: Hiszpania Przewodnik kulinarny Pascal

Jak oceniasz ten produkt? *

  Słaby Dobry Bardzo dobry Świetny Wybitny
Oceń produkt