Francja Przewodnik kulinarny Pascal

Rodzaj produktu: przewodnik
Producent: Pascal
Język: polski
Data wydania: 2007
Kategoria
Europa / Francja
Europa / Francja / Francja
Moje hobby / Gotowanie
Menu / Przewodniki
Oceń, napisz recenzję
Ocena:

Napisz recenzję >>

Produkt niedostępny
Dostępność produktu w księgarni ArtTravel.pl:
- Kraków: niedostępny
- Łódź: niedostępny
- Warszawa: niedostępny

Opis

Tanio jak na arttravel.pl

Francuskie regiony . . . 5
Paryż i Île-de-France, Normandia, Bretania, Szampania, Alzacja, Lotaryngia, Dolina Loary, Burgundia, Owernia, Poitou-Charentes, Akwitania, Rhône-Alpes, Kraj Basków, Langwedocja-Roussillon, Prowansja, Korsyka

Przepisy . . . 64
Przystawki, Zupy i dania jednogarnkowe, Dania zapiekane i tarty, Dania główne, Ciasta i desery

Pory roku na francuskim stole . . . 121
Wiosna, Lato, Jesień, Zima

Alfabet kulinarny . . . 145

Indeks potraw . . . 158

Kuchnia francuska słynie z wyśmienitych win, foie gras, szynki bajońskiej, bogactwa owoców morza, ślimaków burgundzkich i wspaniale pachnących ziół. Imponuje niezliczoną ilością serów i wędlin produkowanych z poszanowaniem wielowiekowej tradycji.
Przewodnik kulinarny to nie tylko zbiór najlepszych przepisów na francuskie dania, ale również podróż po konkretnych regionach. W książce szczegółowo opisano mnóstwo prostych, tradycyjnych potraw, ale też wiele nowatorskich dań, a wszystkie zilustrowano wspaniałymi zdjęciami.

Przewodniki kulinarne. Apetyt rośnie w miarę czytania.

Owoce flambirowane
(porcja dla 4 osób)

Składniki:
600 g miękkich owoców
(np. banany, brzoskwinie, mandarynki, winogrona)
50 g rodzynek
1 laska wanilii
3 łyżki masła
3 łyżki cukru
1 kieliszek koniaku lub brandy

Sposób przyrządzania:
Masło i cukier rozpuścić na patelni, podgrzewać do uzyskania złotego koloru. Włożyć obrane owoce i rodzynki, poddusić, dodać środek z laski wanilii. Polać alkoholem i podpalić. Podawać na gorąco.

Informacje dodatkowe

Rodzaj produktu przewodnik
Wydawca Pascal
Autor Elżbieta Gałuszka, Mirek Drewniak
Rodzaj przewodnika ilustrowany
Język polski
Data wydania 2007
Oprawa twarda
Ilość stron 160
Wymiary / mm 250 x 250
EAN 9788373049529
ISBN 978-83-7304-952-9

Napisz recenzję

Oceniasz: Francja Przewodnik kulinarny Pascal

Jak oceniasz ten produkt? *

  Słaby Dobry Bardzo dobry Świetny Wybitny
Oceń produkt