• Fotografia kulinarna dla blogerów, poradnik, Helion

Fotografia kulinarna dla blogerów

Rodzaj produktu: poradnik
Producent: Helion
Język: polski
Data wydania: 26-05-2014
Kategoria
Moje hobby / Fotografowanie
Menu / Poradniki
Oceń, napisz recenzję
Ocena:

Napisz recenzję >>

Cena: 43,90 zł

54,90 zł

Wysyłka do 24h
Dostępność produktu w księgarni ArtTravel.pl:
- Kraków: niedostępny
- Łódź: dostępne "od ręki"
- Warszawa: niedostępny
Dostawa zamówienia:
- Polecona. Poczta Polska
0,00 zł
- Odbiór w księgarni Arttravel
0,00 zł
- Kurier 48. Poczta Polska
6,90 zł
- Paczkomaty. inPost
8,90 zł
- Express. Kurier DPD
11,90 zł

Opis

Tanio jak na arttravel.pl

Wśród całej masy blogów poświęconych przeróżnym codziennym aktywnościom do najpopularniejszych należą te poświęcone przygodom kulinarnym. Wykonanie atrakcyjnej fotografii posiłku wymaga pomysłu, kunsztu, umiejętności i… silnej woli, żeby nie spałaszować fotografowanego obiektu przed zakończeniem sesji! W tej książce znajdziesz najcenniejsze informacje dotyczące podstaw fotografii. Rodzaje oświetlenia, głębia ostrości, rodzaje aparatów i formaty plików - to tylko część zagadnień, z którymi zapoznasz się na kolejnych stronach. Nauczysz się planować kompozycję i wybierać odpowiednie ujęcie oraz poznasz potencjalne trudności. Dowiesz się, jak za pomocą perfekcyjnego ujęcia można wydobyć piękno nawet mało atrakcyjnych potraw. Ta książka to doskonałe źródło informacji, które sprawdzi się w rękach każdego kulinarnego blogera.

Spis treści

CZĘŚĆ I ELEMENTARZ (1) Rozdział 1. Krótka historia fotografii kulinarnej (1) Rozdział 2. Obiektywy, aparaty i formaty plików (5) Kompakty (6) Lustrzanki (7) Mikro cztery trzecie (7) Telefony komórkowe (8) Rozdział 3. Głębia ostrości (17) Rozdział 4. Podstawy oświetlania (25) Różne rodzaje źródeł, różne rodzaje światła (25) Pomiary światła: natężenie i temperatura (27) Zmodyfikuj to światło! (27) Zastawki, dyfuzory, twarde i mocne światło (33) Miejsce, miejsce, miejsce! (37) Zastosowanie różnych źródeł światła (40) Rozdział 5. Sprzęt - korzystaj z tego, co masz! (51) Kremowy dip z białej fasolki (52) Rozdział 6. Temperatura kolorów i balans bieli (59) Zrozumieć balans bieli (59) Rozdział 7. Metody pracy (81) Postprocessing (85) CZĘŚĆ II KREATYWNOŚĆ (93) Rozdział 8. Kompozycja (93) Reguła trójpodziału (94) Wyśrodkowanie (95) Aranżacja tematu i pustej przestrzeni (96) Unikaj nadmiernych zbliżeń... (98) ...chyba że warto je zrobić! (99) Kąty i perspektywy (100) Z góry (100) Poziomo, na wysokości potrawy (101) Trzy czwarte (102) To samo danie z różnych perspektyw (103) Rozdział 9. Trudności i wyzwania (111) CZĘŚĆ III STYLIZACJA (117) Rozdział 10. ABC stylizacji (117) Sprawdzone porady stylistyczne (w kontekście zdjęć do bloga) (118) Ugotować oddzielnie, połączyć później (127) Rozdział 11. Wszystko o rekwizytach (133) Talerze i miseczki (133) Nakrycia stołu (136) Blaty (137) Szkło, kubki i sztućce (138) Efekt skali (139) Co zamierzasz przekazać? (141) CZĘŚĆ IV KRUCZKI I SZTUCZKI, CZYLI PRAKTYKA (145) Rozdział 12. Dziesięć porad Matta dla fotografów kulinarnych (145) Rozdział 13. Fotografowanie w restauracji (149) Bądź wcześnie na miejscu (150) Zapytaj (152) Używaj jasnych obiektywów i zwiększ czułość (153) Nie wahaj się udać po pomoc... (154) Rozdział 14. Potrawy trudne do sfotografowania i jak sobie z nimi radzić (159) Zupy (159) Ciastka, ryże, makarony (166) Mięso (175) Lody i napoje (183) Rozdział 15. Pomocy! Chcę sfotografować swój obiad! (189) Mise en Place (189) Skorowidz (194)

Informacje dodatkowe

Rodzaj produktu poradnik
Wydawca Helion
Autor Matt Armendariz
Język polski
Data wydania 26-05-2014
Oprawa miękka
Ilość stron 230 x 230
Wymiary / mm 196
Waga / gr 576
EAN 9788324680856
ISBN 978-83-2468-085-6

Napisz recenzję

Oceniasz: Fotografia kulinarna dla blogerów

Jak oceniasz ten produkt? *

  Słaby Dobry Bardzo dobry Świetny Wybitny
Oceń produkt